Фото: ukr.radio

Намагалися обійти ППО: Гуменюк розкрила подробиці нічної атаки дронів

Цієї ночі російські окупанти вчергове атакували Південь України дронами-камікадзе. Рашисти вибудовували маршрути своїх безпілотників так, щоб обійти українську протиповітряну оборону.

Про це розповіла керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Разом із силами ППО в нашій операційній зоні ми близько трьох годин відбивали атаку безпілотників, яка була спрямована очевидно знов на енергетичну інфраструктуру", — зазначила Гуменюк.

За словами посадовиці, ця атака хоч і була не надто потужною, але вона може бути передвісником наступних ударів. Зокрема, ймовірно під час нічної атаки дронів 30 березня ворог міг збирати інформацію для підготовки нових обстрілів.

"Ми вже акцентували, що після знищення А-50 у ворога є проблеми зі здобуттям інформації, внаслідок чого вони активізують діяльність безпілотних розвідників. Небезпека з Чорного моря зберігається до тих пір, поки ворог тримає ракетоносії, споряджені ракетами типу "Калібр". Загальний залп тих носіїв, що вони ховають у бухтах, зараз обліковується як 50", — наголосила представниця ЗСУ.

До того ж Гуменюк зазначила, що перед попередньою масованою ракетною ворог вивів на бойове чергування підводний ракетоносій, який пробув у Чорному морі протягом всієї атаки. Водночас використання "Калібрів" не було зафіксовано.

"Цілком імовірно, що такий самий маневр вони проводили і перед цією масованою атакою, і тоді вони знову виводили підводні ракетоносії, можливо, для відволікання систем ППО", — підсумувала вона.

Зауважимо, за даними Повітряних сил Збройних сил України, цієї ночі усього було зафіксовано пуски 12 ударних БпЛА Shahed-136/131, дев’ять із них було знищено підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України. 

Водночас у Силах оборони Півдня уточнили, що в Дніпропетровській області уламки збитого безпілотника впали на території елеватора. Спалахнула пожежа,  яку вогнеборці оперативно ліквідували. Критичних руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

Нагадаємо, вночі 30 березня війська країни-агресорки атакували Полтавську область дронами-камікадзе типу "Шахед". В регіоні зафіксовано декілька влучань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 09:20