Фото: СБУ

Намагався сховатися у лавах ЗСУ: в Україні затримали екс-охоронця російської катівні

Військова контррозвідка Служби безпеки України затримала колаборанта, який співпрацював з армією країни-агресорки під час окупації Херсона. Зокрема, він був охоронцем рашистської катівні.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Як встановило слідство, зрадником виявився мешканець Миколаївщини. Він "служив" у російській катівні, яку рашисти облаштували на базі захопленої на той час Дар’ївської виправної колонії № 10.

"Там він перебував на "посаді" охоронця окупаційного об’єкта, до якого рашисти звозили репресованих місцевих жителів, зокрема проукраїнських активістів", — зауважили у СБУ.

Після звільнення правобережної Херсонщини колаборант певний час переховувався, а згодом мобілізувався до українського війська. У такий спосіб він сподівався уникнути правосуддя.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території)", — зазначили у СБУ.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала інформатора російської розвідки, який готував захоплення Вовчанська Харківської області. Він виявився місцевим підприємцем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.05.2024 17:41