Затримання російського агента. Джерело: СБУ

Готував захоплення Вовчанська: СБУ затримала російського агента

Служба безпеки України затримала інформатора російської розвідки, який готував захоплення Вовчанська Харківської області. Він виявився місцевим підприємцем.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки України зірвала нові спроби воєнної розвідки Росії отримати стратегічно важливу інформацію про Сили оборони на півночі Харківщини", — йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, найбільше ворога цікавили геолокації важкої артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити Вовчанськ. Щоб отримати розвідувальні дані, російська спецслужба залучила свого інформатора — місцевого підприємця.

"Під виглядом розв’язання комерційних питань він об’їжджав прифронтову місцевість, де приховано фіксував координати українських військ. Також "натемно" використовував своїх колег і знайомих, у яких вивідував "потрібну" інформацію під час побутових розмов. Надалі узагальнював отримані відомості та надиктовував їх у голосових повідомленнях для російської розвідки", — пояснили в СБУ.

Там додали, що, "звітуючи" окупантам, їхній поплічник детально описував розташування українських захисників з прив’язкою до місцевих орієнтирів. Отримані розвідувальні дані агресор планував використати для підготовки авіаційних і ракетних ударів.

Однак працівники СБУ завчасно викрили російського інформатора та затримали його. Також провела додаткові заходи для убезпечення позицій українських військ.

"На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за статтею Кримінального кодексу України "Несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості". Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років ув’язнення", — підсумували у Службі безпеки України.

Нагадаємо, що декілька днів тому працівники Служби безпеки України знешкодили агентурну групу воєнної розвідки окупантів у Донецькій області. В результаті операції затримали шістьох фігурантів, яких підозрюють у коригуванні обстрілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2024 11:16