Фото: СБУ

СБУ затримала зрадника, який "зливав" росіянам позиції ППО на Харківщині

Працівники Служби безпеки України затримали агента федеральної служби безпеки Росії, який готував серію ракетно-бомбових ударів по бойових позиціях українських військових на Харківщині, які захищають регіон від нового наступу окупантів. 

Як повідомляє прес-центр правоохоронного органу, головними цілями ворога були пункти базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. 

"Для вогневого ураження українських об’єктів агент намагався встановити та передати їхні координати російській спецслужбі. Щоб виконати це завдання, він об’їжджав передмістя обласного центру, де приховано фіксував місця можливої дислокації підрозділів Збройних сил України", — зазначають в СБУ.

Проте працівники Служби безпеки запобігли втіленню ворожих планів та затримали підозрюваного у його власному помешканні. Ним виявився 30-річний мешканець одного із селищ Харківського району. У чоловіка було вилучено знаряддя злочинної діяльності. Одночасно з цим було проведено додаткові заходи для убезпечення позицій військових. 

За даними слідства, торік він був завербований до агентурного апарату ФСБ та отримав завдання, окрім передачі даних про обʼєкти ППО, мобілізуватись до українського війська, але військовим контррозвідникам вдалося запобігти проникненню ворожого агента до підрозділу ЗСУ на стадії оформлення.

На підставі отриманих доказів затриманому повідомили про підозру у державній зраді, яка була вчинена в умовах воєнного часу (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). За цей злочин чоловікові загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Наразі підозрюваний перебуває під вартою. 

Нагадаємо, днями працівники СБУ знешкодили агентурну групу воєнної розвідки окупантів у Донецькій області. В результаті операції було затримано шістьох фігурантів, яких підозрюють у коригуванні обстрілів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 18.05.2024 02:27