Фото: ілюстративне. Джерело: Патрульна поліція Києва

Побив поліцейську та намагався відібрати зброю: на Буковині затримали п'яного священника, який влаштував ДТП

У неділю, 18 серпня, у селі Мольниця Чернівецької області поліцейські затримали священника, який у нетверезому стані влаштував дорожньо-транспортну пригоду. Чоловік чинив опір та побив поліцейську, намагаючись заволодіти її табельною зброєю.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, священник втік з місця аварії після того, як на вантажівці протаранив дорожній стовп.  

"Отримавши повідомлення про правопорушення для розшуку транспортного засобу та встановлення особи водія було орієнтовно наряди поліції Чернівецької області", — йдеться в повідомленні.

Так, правоохоронці на одному з автошляхів області зупинили розшукувану вантажівку КАМАЗ. У ході спілкування із 42-річним кермувальником правоохоронці помітили в нього явні ознаки сп’яніння та запропонували пройти відповідний тест на місці. Результат алкотестера "Драгер" показав 1,94 проміле, що в 10 разів перевищує допустиму норму.

"Надалі під час складання адміністративних матеріалів водій почав себе агресивно поводити, чинити опір працівниці патрульної поліції: завдав тілесних ушкоджень та намагався заволодіти її вогнепальною зброєю. Поліцейську госпіталізовано до медичного закладу", — наголошують у поліції.

Проте правоохоронці не дозволили чоловіку заволодіти зброєю патрульної та затримали його. Відносно священника було складено адміністративний протокол за статтею 130 (Керування транспортними засобами в стані сп'яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також слідчі внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу) КК України. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у червні в Ужгороді священник Мукачівської єпархії Української православної церкви Московського патріархату протоієрей Іван (Іван Лях) влетів у житловий будинок. Аварія сталась у середмісті. На відео видно, що під час спілкування з поліціянтами священник Московської церкви вигукував нецензурні слова і кричав на правоохоронців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.08.2024 11:17