Фото: Facebook Одеська митниця

Намагався вивезти скрипку Страдіварі: одеські митники затримали на кордоні українця (фото)

Одеські митники запобігли вивезенню з України скрипки Страдіварі. Українець намагався вивезти інструмент до Болгарії.

Про це повідомила прес-служба Одеської митниці.

"Старовинну скрипку геніального майстра намагався вивезти громадянин України, через пункт пропуску "Орлівка" прямував до Болгарії автомобілем", — сказано в повідомленні митників.

Чоловік під час проходження митного контролю намагався проїхати через "зелений коридор". Він запевняв, що він не має товарів, які вимагають письмового декларування.

Проте митники вирішили все одно направити його в "червоний коридор". Відтак, під час перевірки у багажному відділенні авто на самому дні серед пакетів та валіз у картонній коробці було виявлено футляр зі скрипкою. На нижній деці музичного інструменту — напис "Antonius Stradiuarius cremonensis facibat annо 1742". У футлярі знаходилися смичок та набір струн, виготовлені за радянських часів.

"Жодних дозвільних документів на їх вивезення з України у громадянина не виявилося. Музичний інструмент з ознаками старовини, смичок та набір струн вилучено. Їх цінність та вартість визначить відповідна експертиза, а подальшу долю — суд",  додають у митниці.

Варто зауважити, що вартість скрипки Страдіварі може сягати понад 15 мільйонів доларів.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань за сприяння Держприкордонслужби викрили сталу злочинну схему контрабанди цигарок до Румунії. Місцеві жителі наближених до кордону населених пунктів Буковини нелегально переправляли цигарки елітних брендів з України до Румунії через прикордонні ліси. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.04.2023 16:56