Фото: росЗМІ

Намагався втекти за кордон: у Росії затримали головного лікаря Путіна, — ЗМІ

Контррозвідувальна служба Федеральної служби безпеки Росії затримала лікаря Віктора Трухіна при спробі втечі з країни. Він знав всі таємниці здоров'я диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє The Sun.

Зазначається, що Віктора Трухіна заарештували після того, як його спіймали під час "спроби втекти з країни" через Білорусь. Трухін був директором Санкт-Петербурзького НДІ вакцин і сироваток протягом 11 років, перш ніж був звільнений зі своєї посади рішенням Федерального медико-біологічного агентства (ФМБА). Він, як повідомляється, повністю обізнаний з останніми російськими дослідженнями і розробками в галузі вакцин, сироваток і "бактеріальних препаратів".

Передбачається, що Трухін знає медичні таємниці кремлівського диктатора. Шість днів тому Віктора несподівано звільнили з керівної посади у провідному державному інституті на тлі звинувачень у шахрайстві. Після цього він зник.

Журналісти наголосили, що Інститут, який очолював Трухін, входить до російського державного органу, який відповідає за забезпечення радіаційної, хімічної та біологічної безпеки країни, а також охорони здоров'я. Нібито найбільшим клієнтом була компанія, що належить близькому другу Путіна Сергію Чемезову, колишньому колезі по КДБ, який є мільярдером, головою РОСТЕКу. 

Федеральне медико-біологічне агентство (ФМБА) передало російським силовикам "досьє про його причетність до шахрайства після перевірки щодо звинувачень у корупції".

"Проти нього порушили кримінальну справу, коли з'ясувалося, що Трухін має намір виїхати з РФ і може розповісти багато цікавого про російські вакцини і сироватки", — йдеться у статті.

Тим часом російське видання "Фонтанка" повідомило, що він утримується в СІЗО за звинуваченням у розтраті близько понад пів мільярда рублів.

Нагадаємо, 21 липня повідомлялося, що російські силовики затримали Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). За попередніми даними, затримання проводилося за заявою колишнього співробітника ПВК "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.09.2023 13:29