Юрій Ягодка. Джерело: rivne.media

Напився, співав російське, побив жінку: міський голова Острога перепросив за свою поведінку

Міський голова Острога Юрій Ягодка публічно попросив вибачення за пʼяну поведінку та побиття місцевої мешканки. Вона зробила зауваження посадовцю, який у публічному місці співав російські пісні, у відповідь той декілька разів її вдарив.

У вівторок, 24 вересня, 50-річний Юрій Ягодка написав у Facebook, що усвідомлює суспільне обурення, проте попросив дотримуватися законодавства та дочекатися наступних виборів.

Інцидент в Острозі Рівненської області стався 29 серпня у День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Тоді місцева поліція отримала заяву від 58-річної активістки Людмили Франковської про побиття. За словами жінки, близько 18:00 вона проходила повз місцеву бібліотеку, де розташований Центр культури та дозвілля, та почула звідти російську музику. Жінка зайшла у приміщення, щоби зробити зауваження, і виявила там нетверезого Юрія Ягодку, який разом із заступницями співав "Ой, цветет калина в поле у ручья". Після зауваження і короткої розмови чиновник нібито відреагував агресивно та накинувся на жінку з кулаками.

Юрій Ягодка написав на своїй сторінці у Facebook, що за цей час все обдумав і зробив висновки. Він також зазначив, що опоненти намагаються використати скандал на свою користь, проте, згідно з законодавством, необхідно дочекатися виборів.

"Так, моя провина в тому, що, кажучи по-простому, — напився. Моя провина в тому, що поводив себе так, як не личить міському голові, не личить публічній людині та не личить чоловіку... Це не є виправданням, бо жодна втома, моральний тиск чи провокації не виправдовують те що сталось. Прошу вибачення у тих, хто голосував за мене на виборах 2020 року, та в тих — хто не голосував", — зазначив Ягодка.

У прес-службі поліції пояснили, що слідчі розпочали досудове розслідування за умисне легке тілесне ушкодження. Посадовцю загрожує до 850 гривень штрафу або виправні роботи. Юрія Ягодку обрали головою Острозької громади від політичної партії "Пропозиція".

Нагадаємо, що 12 вересня київські правоохоронці отримали інформацію про побиття чоловіка в центрі столиці. Потерпілий розповів, що його вдарив народний депутат України Олександр Куницький.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.09.2024 19:35