Фото: "Європейська Солідарність"

Нардеп Герасимов задекларував будинок в Іспанії, який раніше не вказував роками, — "Схеми"

Народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Артур Герасимов подав 29 січня подав декларацію за 2022 рік. У ній політик задекларував будинок в Іспанії, який раніше не вказував роками.

Відповідна декларація опублікована у Єдиному державному реєстрі декларацій.

Першими на декларацію скандального іспанського майна Герасимовим звернули увагу журналісти проекту "Схеми". Вони наголосили, що політик вперше зазначив в розділі "Об’єкти нерухомості" іспанські апартаменти площею 120 квадратних метрів та паркомісце, придбані в 2013 році вартістю 8,7 мільйона гривень.  

Що відомо про апартаменти Герасимова в Іспанії

Ще у 2021 році "Схеми" встановили, що Герасимов та його дружина Наталія Бухалова у 2013-му придбали двоповерховий будинок у містечку Хавеа провінції Аліканте на узбережжі Середземного моря в Іспанії. Але в жодній зі своїх декларацій нардеп не вказував цю нерухомість. 

Натомість сам Герасимов стверджував, що нерухомість він ще у 2013 передав "у дар батькам", тому не мав вносити її в декларацію. Утім в НАЗК наголошували, що угода не була належним чином оформлена. Відтак, на піставі даних фактів, Національне антикорупційне бюро відкрило кримінального провадження щодо Герасимова за недекларування.

Нагадаємо, 16 листопада 2023 року апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала обвинувальний вирок щодо співголови фракції "Європейська Солідарність" Артура Герасимова. Зокрема, суд залишив без задоволення апеляційну скаргу прокурора та звільнив нардепа від покарання через закінчення строків давності справи. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.02.2024 14:10