Фото: прес-служба "Європейської Солідарності"

Нардеп Герасимов втік під час вручення йому матеріалів кримінальної справи (відео)

Нардеп від "ЄС" Артур Герасимов викинув із вікна машини матеріали своєї кримінальної справи. Окрім цього, політик поїхав геть під час вручення прокуроркою йому документів.

Про це повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За даними САП, прокурорка спілкувалася із депутатом, коли він сидів на водійському сидінні в авто. Вона пояснила, які саме документи віддає — обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування.

Під час розмови нардеп тримав однією рукою телефон, а іншою — частину документів. Відтак, деякі папери прокурорці довелося класти політику на коліна. Герасимов почав віддавати документи назад і говорити, щоб усе віддавали його адвокату.

"Матеріали кримінального провадження, у звʼязку з тим, що відмовляється одержати підозрюваний, будуть направлені за останнім відомим місцем проживання", — сказала прокурорка.

Тоді нардеп ще раз наголосив, що не планує нічого брати, попросив прибрати камеру, повикидав із вікна авто вручені документи та зачинив машину. 

У НАБУ зазначили, що підозру Герасимову вручали тільки зараз, адже раніше вона була оголошена заочно. Тоді правоохоронці не знали місцеперебування нардепа. 

Нагадаємо, нардепа підозрюють у недекларуванні маєтку в Іспанії. Слідчі стверджують, що Герасимов не вносив до декларацій двоповерхове житло дуплексного типу та паркомісце в провінції Аліканте (Іспанія) вартістю 190 тис. євро (станом на 2013 рік). Окрім цього, він не задекларував $1600 на рахунках в банках України. Сам Герасимов стверджує, що нерухомість він ще у 2013 передав "у дар батькам", тому не мав вносити її в декларацію.

Політика, 08.02.2023 11:34