Фото: партія "Європейська Солідарність"

Справа про недостовірне декларування: ВАКС звільнив від відповідальності нардепа Герасимова

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала обвинувальний вирок щодо співголови фракції "Європейська Солідарність" Артура Герасимова.

Про це повідомила прес-служба партії "Європейська Солідарність".

Зазначається, що суд залишив без задоволення апеляційну скаргу прокурора та звільнив нардепа від покарання через закінчення строків давності справи. 

"Вирок Вищого антикорупційного суду від 17 серпня 2023 року, яким Герасимова Артура Володимировича визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 336-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ) та звільнено від призначеного покарання на підставі п. 1 ч. 1 ст. 49, ч. 5. ст. 74 КК України  скасувати", — йдеться у рішенні суду.

Що відомо про справу Артура Герасимова

Нардепа підозрювали у недекларуванні маєтку в Іспанії. Слідчі стверджували, що Герасимов не вносив до декларацій двоповерхове житло дуплексного типу та паркомісце в провінції Аліканте (Іспанія) вартістю 190 тисяч євро (станом на 2013 рік). Окрім цього, він не задекларував 1600 доларів на рахунках в банках України. Сам Герасимов стверджує, що нерухомість він ще у 2013 передав "у дар батькам", тому не мав вносити її в декларацію.

Нагадаємо, 16 листопада поліція відкрила кримінальне провадження стосовно колишнього радника Офісу президента України Олексія Арестовича. Справу розпочато після звернення групи нардепів до правоохоронних органів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.11.2023 19:20