Микола Княжицький. Фото: "Інформатор"

Нардеп Княжицький під час війни 10 разів виїздив за кордон і не завжди повертався вчасно, — ЗМІ

Один з народних депутатів від партії "Європейська солідарність" 10 разів їздив за кордон у відрядження під час війни. Йдеться про Миколу Княжицького.

Про це пише "Інформатор", посилаючись на джерела у Верховній Раді.

За даними видання, у 2023-2024 роках народний обранець 10 разів перетинав державний кордон України у службових цілях. Впродовж останніх трьох місяців термін перебування Княжицького за кордоном двічі перевищував дозволені строки.

Як пише "Інформатор", у вересні поточного року, під час відрядження до Польщі, нардеп від "затримався" там аж на 13 діб. Раніше, а саме у липні цього ж року, під час ще однієї службової поїздки до Польщі Княжицький перебував за кордоном на чотири доби довше дозволеного терміну.

Варто зазначити, що на початку 2024 року РНБО ухвалила рішення, що під час воєнного стану державні службовці мають право виїжджати за кордон лише у службові відрядження. Народні депутати можуть виїжджати за межі України лише з дозволу голови Верховної Ради. Таке рішення прийняли після низки скандалів із безпідставним виїздом за кордон народних обранців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народний обранець від фракції "Слуга народу" Андрій Одарченко утік до Румунії, де, імовірно, наразі й переховується. Апарат Верховної Ради не надавав політику дозволу на службові відрядження за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2024 14:55