Нардеп Поляков погрожує Ситнику судом

31 ЛИПНЯ 2017 13:36

Протистояння між НАБУ та Народними депутатами виходить на рівень боротьби компроматів.

  Як повідомляє сайт TrueUA із посиланням на Укрінформ, Народний депутат Максим Поляков, який дає свідчення у т.з. "бурштиновій справі", заявив про те, що у вересні він надасть "шалену, фантастичну" інформацію, після якої "будь-який керівник НАБУ має як мінімум написати заяву і скласти повноваження".

  "Повірте, це буде інформація, яка особисто голову НАБУ приведе на лаву підсудних", - заявив він.

 Народний депутат Максим Поляков прибув до Генпрокуратури на допит у рамках кримінальної справи щодо законності здобуття доказів Національним антикорупційним бюро у справі щодо незаконного видобутку бурштину. 

"Сьогодні я сподіваюся, що мене допитають як постраждалу особу у здійсненні провокації щодо мене, а це 380-та стаття Кримінального кодексу, яка передбачає покарання до восьми років ув`язнення для пана Ситника", - сказав депутат.

  Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що народні депутати Максим Поляков і Борислав Розенблат звернулися із заявами, у яких просять перевірити законність усіх оперативних дій працівниками НАБУ щодо здобуття доказів злочинів у "бурштиновій справі". ГПУ порушила кримінальну справу. Ще одне провадження було порушене щодо можливого застосування сили до дружини Полякова працівниками НАБУ під час вилучення мобільного телефона.

27 липня адвокати заявили, що Поляков згоден на заставу, але не на браслет.

 

Події, 31.07.2017 13:36