Фото: сайт Верховної Ради

Нардепці Королевській повідомили про підозру

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили народній депутатці України IX скликання про підозру у неправдивому декларуванні. Зокрема, вона не внесла у декларацію за 2020 рік дві земельні ділянки в Київській області сукупною площею понад 0,8 га, а також нерухомість у країні-агресорці.

Так, згідно з повідомленням, її дії кваліфікували за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України № 1074-ІХ від 04.12.2020). Наголошується, що оскільки місцеперебування нардепки не встановлене, то про підозру їй повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Що "забула" задекларувати" нардепка?

Так, слідство встановило, що народна обраниця не задекларувала дві земельні ділянки в Київській області сукупною площею понад 0,8 га. Крім того, вона "забула", що має майно у Російській Федерації. Зокрема, йдеться про житловий будинок площею 120,1 кв. м та земельну ділянку площею 1,13 га.

"Загальна вартість незадекларованого майна становить понад 4,315 млн грн. Розслідування зазначених фактів НАБУ і САП розпочали на підставі висновку НАЗК", — повідомили у НАБУ й САП.

За даними ЗМІ, йдеться про депутатку ОПЗЖ Наталію Королевську.

Нагадаємо, народні депутати Наталія Королевська та Юрій Солод від забороненої в Україні "Опозиційної платформи — За життя" передали до Верховної Ради заяви про складання повноважень. Раніше ЗМІ писали, що Королевська та Солод після початку повномасштабного вторгнення перебралися до Дубая.

ЗМІ повідомляли, що сімейство придбало нерухомості в ОАЕ на понад 10 мільйонів доларів. За інформацією джерел в українській розвідці, Королевська була серед тих, кому кум російського диктатора Віктор Медведчук запропонував залишитися в Україні та чекати на окупацію, щоб одразу перехопити владу. У Дубаї також помітили старшого сина Королевської й Солода Ростислава.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2023 22:33