Фото: ВРУ

Нардепи пропонують запровадити День подяки Богові: з'явилися деталі законопроекту

Група народних депутатів пропонує запровадити в Україні нове свято — День подяки Богові. Відзначати його планується щорічно в останню неділю вересня.

Про це йдеться у тексті пояснювальної записки до проекту постанови №10371, розміщеної на сайті Верховної Ради.

"Постановою пропонується встановити в Україні свято — День подяки Богові, який відзначати щорічно в останню неділю вересня на постійній основі", — йдеться у записці. 

Зазначається, що вибір дати святкування обумовлений "традиційним для українського народу звичаєм збиратися разом після збору врожаю та дякувати Богові за родючість землі, зібраний з полів хліб та добробут кожної родини". Додамо, що День подяки Богові заплановано святкувати на міжконфесійному рівні.

Кабміну рекомендують розробити із залученням представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та затвердити протягом 3 місяців з дня прийняття цієї постанови комплексний план заходів з відзначення Дня подяки Богові на державному рівні.

Ініціатори законопроекту впевнені, що святкування Дня подяки Богу сприятиме "збереженню духовної спадщини народу, підняттю рівня суспільної моралі та консолідації українського народу в спільній подяці Всевишньому за мир та добробут в Україні", а також "розвитку та консолідації міжконфесійних стосунків у релігійному середовищі України".

Відомо, що співавторами документа є нардепи Віктор М'ялик, Руслан Стефанчук, Олександр Корнієнко, Давид Арахамія, Тарас Батенко, Ірина Констанкевич,  Ярослав Юрчишин та інші.

Нагадаємо, у четвер, 28 грудня, за новим церковним календарем християни вшановують святих мучеників, спалених в Нікодимії. В цей день, згідно з народними повір'ями, не можна пришивати ґудзики, інакше найближчим часом позбутися старих проблем не вдасться. Як і в будь-яке інше церковне свято, 28 грудня заборонено сваритися.

Суспільство, 28.12.2023 15:52