Фото: Ружена Рубльова / скріншот

Народну артистку України Рубльову засудили до 10 років тюрми за колабораціонізм

Народну артистку України Ружену Рубльову засуджено до 10 років ув’язнення за колабораціонізм. Вона після окупації Херсона пішла на співпрацю з ворогом.

Про це у Telegram-каналі повідомляє Офіс генпрокурора.

Прокурори Рівненської обласної прокуратури в суді довели вину народної артистки України, якій інкримінували колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Рубльову заочно засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у сфері культури строком 12 років та з конфіскацією майна.

"Прокурори довели, що жителька Херсону, яка понад 20 років працювала у місцевому театрі та отримала звання "Народної артистки України", після окупації міста пішла на співпрацю з ворогом", — йдеться у повідомленні відомства.

У прокуратурі зазначили, що спершу її призначили директоркою двох музичних шкіл, а пізніше Рубльова очолила ще й так званий "Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр" в Генічеську.

Рубльова займається ворожою пропагандою

В Офісі генпрокурора заявили, що зі свого боку Ружена Рубльова займається пропагандистською діяльністю та бере активну участь у "культурних" заходах, які організовує ворог. Зокрема, вона виступала у супроводі "хору військ національної гвардії Російської Федерації" під час концерту, присвяченого "входженню до складу РФ нових територій" Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

"Оскільки засуджена наразі перебуває на непідконтрольній Україні території, строк відбуття основного покарання буде рахуватись з моменту її затримання", — додали у прокуратурі.

Нагадаємо, колишня народна депутатка України та співачка Таїсія Повалій розповіла, що 24 лютого у Москві опинилась дивом і зрозуміла, що так звана "спеціальні воєнна операція" покликана, щоб її рятувати.

Ще восени минулого року відомий український блогер Богдан Беспалов запевняв, що відома співачка родом з України Таїсія Повалій офіційно є громадянкою Російської Федерації. Документально підтверджено, що вона отримала російський паспорт. При цьому сталося це в "символічну" дату — 24 серпня, тобто в День Незалежності України.

Згодом колишня народна депутатка України та співачка Таїсія Повалій підтвердила отримання російського громадянства. Тож вона мала можливість взяти участь у фарсі під назвою "президентські вибори в Росії". Вона додала, що проголосувала "за шлях до світла та творення". Каже, що "щаслива", оскільки у "важливий для країни день віддала свій голос".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.04.2024 19:40