Фото: Офіс президента

"Наша. Вільна. Українська": Зеленский привітав українців з Днем мови

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем української писемності та мови. Цього року його вперше, згідно з указом глави держави, святкують 27 жовтня.

Вітання президент опублікував у Telegram. Зазначимо, що сьогодні, у День української писемності та мови, відбувся радіодиктант національної єдності. До заходу могли долучитися українці з будь-якої точки світу. 

"Наша. Вільна. Українська. З Днем української писемності та мови!" — йдеться в повідомленні президента.

Нагадаємо, день української писемності та мови з 1997 року традиційно відзначали 9 листопада, у день пам’яті преподобного Нестора Літописця, який започаткував писемну українську мову. Тодішній президент України Леонід Кучма підтримав ініціативу громадських організацій та видав указ "Про День української писемності та мови". Щороку в Україні, зокрема в культурних закладах, бібліотеках, в школах та вишах цього дня проводять серії заходів. Свято нагадує про давність української мови, яка є єдиною державною, про її історію, розповідає про розвиток української писемності, та й загалом популяризує українську мову в Україні та за кордоном.

Щороку в День української писемності та мови стартує Міжнародний конкурс ім. Петра Яцика. У ньому беруть участь знавці мови з 20 країн світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Суспільство, 27.10.2023 16:42