Фото: Gloss.ua

Експерт повідомив, наскільки часто перевіряють мости у Києві та чому постійно ремонтують покриття на Південному

Мости у Києві перевіряють раз на місяць, а проблеми є майже з усіма спорудами цього типу у місті. Це пов'язано з тим, що проектували їх ще минулого сторіччя, коли автомобілів було набагато менше — мости просто не розраховані на такі навантаження.

Про це повідомив директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко в ефірі телеканалу "Київ24".

"Річ у тім, що всі вони проектувались у 80-х роках, а то ще й раніше. Міст Метро був споруджений у 60-х. Тоді у нас не було такого рівня автомобілізації, як зараз. Південний міст розраховано на 80 тисяч автомобілів за добу, а по ньому проходить 300 тисяч автівок за добу. Сама конструкція мосту не передбачає такого навантаження", — пояснив Олександр Сергієнко.

Також він  пояснив, чому на Південному мосту так часто ремонтують асфальтне покриття. 

"Там лежить така залізна плита на опорах. Товста, міцна та потужна, а зверху шар асфальту, але через те що потік машин дуже сильний, відбувається вібрація  та весь час цей асфальт руйнується, тому у нас дуже часто на Південному мосту відбуваються ремонти зовнішнього покриття", — додав в підсумок експерт.

Нагадаємо, раніше заступник начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук заявив, що в Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку синьої гілки. Цього разу це, ймовірно, відбудеться вже між станціями "Почайна" і "Тараса Шевченка".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.03.2024 03:39