Зруйнований внаслідок російського обстрілу трансформатор. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Наслідки нещодавніх атак РФ по енергетиці України: зведення Міненерго

Протягом 12 вересня під ворожі атаки потрапила цивільна енергетична інфраструктура у Донецькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Одеській, Сумській та Харківській областях.

Про це у Telegram-каналі повідомляє прес-служба Міненерго.

У відомстві зазначили, що у Донецькій області під час повітряної тривоги відключались повітряні лінії, внаслідок чого знеструмились кілька підстанцій, побутові споживачі, а також шахти. На момент інциденту загалом у шахтах перебувало 277 працівників, усіх виведено на поверхню. Живлення відновлено. 

У Запорізькій області внаслідок бойових дій пошкоджено повітряну лінію. Споживачі не знеструмлювались.

В Одеській області через бойові дії вимикалась повітряна лінія, знеструмлювались побутові споживачі.

В Івано-Франківській області внаслідок атаки БпЛА пошкоджено об'єкт промислової інфраструктури, під час гасіння пожежі вимикалась повітряна лінія, знеструмлювались побутові споживачі. Живлення відновлено.

Раніше повідомлялось, що 12 вересня "Укренерго" вводить стабілізаційні відключення електроенергії у Києві та чотирьох областях. У регіонах буде застосована одна черга відключень.

Нагадаємо, за словами прем'єра Дениса Шмигаля, попри постійні обстріли окупантів Україна успішно пройшла три опалювальні сезони. Проте майбутня зима, можливо, буде найважчою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 10:56