Фото: Telegram Володимира Зеленського

Наслідки нового ракетного удару: де найскладніша ситуація з енергопостачанням

В результаті ракетної атаки РФ 26 січня є влучання в об'єкти енергетичної інфраструктури в трьох областях. Енергетики працюють, аби якнайшвидше відновити енергопостачання.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні ворог знов обстріляв об’єкти енергетики, намагаючись спричинити системний збій в енергосистемі України. Завдяки відмінній роботі ППО збито велику кількість ракет. На жаль, є влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури", — написав міністр.

Галущенко розповів, що найскладніша ситуація наразі в Київській, Одеській та Вінницькій областях. В цих регіонах запроваджено аварійні відключення.

facebook Германа Галущенка

Нагадаємо, 26 січня російські терористи вкотре здійснили масований ракетний обстріл України. Було випущено 55 ракет повітряного та морського базування. Зокрема, Х-101, Х-555, Х-47 "Кинджал", "Калібр", Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря. Сили ППО знищили 47 крилатих ракет, з них 20 – безпосередньо в Київському регіоні та Києві.  

Відомо також, що у Києві, в Голосіївському районі, в результаті влучання ракети у нежитлову забудову загинув 55-річний чоловік.

Суспільство, 26.01.2023 14:52