Фото: ілюстративне Джерело: Уніан

Наслідки підриву Каховської ГЕС: на Херсонщині до роботи приступили три десятки груп саперів

Триває дев’ятий день ліквідації наслідків підриву окупантами Каховської ГЕС. Відсьогодні спланована робота саперів — 33 групи працюють на Херсонщині.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Він зазначив, що 66 мотопомп викачують воду з підвалів будинків та з вулиць населених пунктів. Нині понад три тисячі осіб звернулись до правоохоронців із заявами про підтоплені будинки. Слідчі уже провели понад 120 оглядів місць затоплень в межах кримінальних проваджень для того, щоб постраждалі в майбутньому отримали компенсацію за зруйноване житло.

"Також досліджуємо трансформаторні підстанції, які були затоплені. Енергетики уже замовляють обладнання, щоб як тільки зійде вода, підвести життєвонеобхідні комунікації для наших громадян: електропостачання і газ", — заявив глава МВС.

Евакуйовано з територій Херсонщини та Миколаївщини 3761 особу. Психологічну допомогу від фахівців ДСНС отримали 393 особи. 

Нагадаємо, мешканці Херсонської області, які через підрив росіянами Каховської гідроелектростанції змушені були евакуюватися, можуть отримати допомогу на проживання для внутрішньо переміщених осіб. Йдеться про щомісячні виплати в розмірі дві тисячі гривень на дорослу людину та три тисячі гривень на дитину чи особу з інвалідністю.

У Херсоні з 13 червня ввели заборону на вʼїзд до мікрорайону Корабел. Крім того, там вводять тривалу комендантську годину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2023 16:36