Фото: ДСНС

Наслідки ракетного удару по Львівщині: постраждало 15 людей, серед них — дитина

На світанку 15 серпня окупанти атакували Львівську область сімома ракетами. Одну протиповітряна оборона знищила, шість — влучили. 

Про наслідки повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Росіяни крилатими ракетами атакували нашу область в період з 05:20 до 05:30. Під час цієї ракетної атаки, на щастя, обійшлося без загиблих. Постраждали 15 людей. Наймолодшій потерпілій 10 років, найстаршій — 72. У більшості потерпілих подряпини й порізи через вибиті вікна, забої. П'ятьох людей госпіталізували", — йдеться у повідомленні. 

За словами Козицького, у Львові пошкоджено близько 40 будинків. Найбільше руйнувань зафіксували у Залізничному районі. Зокрема, на вулицях Каховській та Патона. 

"Були загоряння, пошкоджені вікна й дахи. У Львівському медичному фаховому коледжі "Монада" вибиті вікна, також сталося загоряння у трьох будівлях промислового підприємства", — додав Козицький. 

За його словами, одна з ракет влучила по території дитячого садка, будівля зазнала пошкоджень. Не краща ситуація в області. У Ставчанах Львівського району пошкоджені 15 житлових будинків в приватному секторі, з них шість — критично. Також пошкоджені легкові автомобілі. У селі Суховоля Львівського району уламками від ракет пошкоджені чотири житлових будинки в приватному секторі. 

"Станом на зараз триває обстеження пошкоджених будівель та ліквідація наслідків удару. Мешканці, чиї домівки зазнали руйнувань та пошкоджень, можуть на платформі Дія подати запит на отримання компенсації на ремонт. Максимальна сума відшкодування — 200 тисяч гривень", — зазначив голова ОВА. 

Нагадаємо, вночі 15 серпня окупанти завдали удару по промисловому підприємству у Луцьку. Внаслідок атаки троє людей загинули, ще декілька осіб отримали поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 11:14