Фото: Anadolu Ajansı

"Настав час розпочати діалог": Туреччина наполягає на переговорах між Україною та РФ

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан заявив, що Україні та Росії необхідно припинити вести вогонь та сісти за стіл переговорів.

Про це повідомляє Reuters.

У виданні зауважили, що 1 березня очільник МЗС Туреччини зустрівся зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим на полях Анталійського дипломатичного форуму. Зазначається, що сторони обговорили низку питань, в тому числі й Україну.

"Що стосується України, то ми вважаємо, що обидві сторони досягли межі того, що вони можуть отримати війною. Ми вважаємо, що настав час розпочати діалог про припинення вогню... Це не означає визнання окупації (Росією), але питання суверенітету і припинення вогню повинні обговорюватися окремо", — сказав Фідан.

Турецький міністр також додав, що "загибель і поранення понад 500 000 людей і повне знищення інфраструктури та надбудови цілої країни — це нестерпна для нас реальність".

"Це має якось припинитися. Щоб зупинити це, мають бути певні дискусії, і всі повинні звикнути до цієї думки", — додав глава МЗС Туреччини.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар у суботу, 2 березня, зустрівся із очільником МЗС країни-агресорки Сергієм Лавровим та потис йому руку. Зустріч відбулася на полях дипломатичного форуму в турецькій Анталії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.03.2024 18:20