Фото: uainfo.org

Фіцо похвалив зустріч голови МЗС Словаччини з Лавровим

Міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар у суботу, 2 березня, зустрівся із очільником МЗС країни-агресорки Сергієм Лавровим та потис йому руку. Зустріч відбулася на полях дипломатичного форуму в турецькій Анталії.

Про це повідомило словацьке видання Aktuality.

Очільник уряду Словаччини наголосив, що ця зустріч є прикладом "нашої збалансованої і суверенної словацької зовнішньої політики щодо всіх сторін світу". 

"Я знав про цю зустріч, я повністю рекомендував йому зустрітися з російським міністром", — сказав Фіцо.

Окрім Бланара, на дипломатичному форумі в Туреччині Лавров зустрівся з представниками Узбекистану, Киргизстану та африканської країни Есватіні.

Водночас опозиція Словаччини обурена зустріччю Бланара з Лавровим. На думку політиків, зустріч із очільником МЗС Росії є кроком проти Європейського союзу та розворотом в багаторічній зовнішній політиці Словаччини.

"Міністр Бланар зустрівся з головним дипломатом держави, яка називає Словаччину своїм ворогом, яка напала на сусідню державу і чиї представники вказують, що їхня кампанія може не закінчитися Україною... Вони підтвердили, що чинний уряд більше не бачить Словаччини на Заході, але він бачить себе скоріше в авторитарному напрямку та наздоганянні диктаторського режиму", — наголосив віце-голова комітету закордонних справ парламенту Словаччини Томаш Валашек.

Нагадаємо, 24 лютого прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що війна Росії проти України 2014 року почалася з "розгулу українських неонацистів". Політик також схарактеризував можливе членство України в НАТО як хорошу основу "до початку Третьої світової війни".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.03.2024 18:59