Фото: Генштаб ЗСУ

Наступ на Донеччині та удари по тилу окупантів: ISW відзначив успіхи Сил оборони на фронті

У середу, 5 липня, українські війська провели контрнаступальні операції на п'яти ділянках фронту та досягли успіхів на деяких відтинках. Найзапекліші бої ведуться на околицях міста Бахмут Донецької області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, на кадрах з геолокацією, опублікованих 5 липня, видно, що українські сили просунулися на південний захід від Берхівки (6 кілометрів на північний захід від Бахмута), на захід від Ягідного (2 кілометри на північ від Бахмута) і на південний захід від Берхівки. Бахмут. Українські сили вели наступальні операції на південь і на північ від Бахмута, а також у невстановленому районі на південному фланзі Бахмута.

Удари по тилу окупантів

Згідно з наявною інформацією, українські сили завдали серії ракетних ударів по російських тилових позиціях на всьому фронті протягом ночі та вдень 5 липня. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 липня, показують, що українські сили завдали удару по складі боєприпасів у Макіївці Донецької області (6 кілометрів на північний схід від Донецька). Місто). Геолокаційні зображення, опубліковані 5 липня, також показують очевидні удари української сторони по російських позиціях біля Дебальцевого (52 кілометри на північний схід від Донецька). Також видно наслідки передбачуваного українського удару по залізничній станції в Ясинуватій (6 кілометрів на північний схід від Донецька). 

Геолокаційні зображення, опубліковані 5 липня, показують наслідки передбачуваного ракетного удару HIMARS по будівлі російської окупаційної адміністрації у Волновасі Донецької області (35 кілометрів на південний захід від Донецька).

Кадри та заяви про ці українські удари дозволяють припустити, що українські сили завдали серії скоординованих ударів, спрямованих на деградацію російської логістики та наземних ліній зв'язку по всьому театру воєнних дій.

Мапа ISW

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні повідомляв, що у середу, 5 липня, російські загарбники в ході ведення наступальних дій намагалися витіснити українських військових із займаних позицій в районі Новоєгорівки Луганської області. Ці спроби були невдалими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2023 07:01