Український прикордонник стоїть поряд з місцем, де лежить тіло ліквідованого рашиста. Скріншот з відео

Наступ ворога на Бахмут захлинувся: скількох росіян там "задвохсотили" ЗСУ з грудня

Росія вже рік намагається захопити Бахмут. У грудні 2022 року ворог здійснив спробу наступу на це місто на Донеччині, однак зазнав нищівних втрат.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає Sky News. Він повідомив, що від грудня минулого року в боях загинуло близько 20 тисяч окупантів, а 80 тисяч — були поранені.

За підрахунками Білого дому, за останні п'ять місяців бойових дій в Україні Росія втратила 100 тисяч осіб. Кірбі заявив, що російський наступ на східному Донбасі "застопорився" і "провалився".

Відомо, що в останні місяці Москва зосередила своє вторгнення на Донбасі, зокрема, на місті Бахмут. Там росіяни через неспроможність взяти місто застосовують тактику випаленої землі. Зокрема, вони знищують будівлі та позиції ударами авіації й вогнем артилерії.

Неодноразово рашисти, зокрема ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин, заявляв про "захоплення" міста, однак у ЗСУ запевняють, що це лише чергова спроба демотивувати українських воїнів та вплинути на ухвалення рішень військовим командуванням України щодо Бахмутського напрямку.

Нагадаємо, раніше прикордонники розповіли про невдалі штурми "вагнерівців" у Бахмуті. Окупанти кидають своїх військових — як поранених, так і мертвих — прямо на полі бою. Вони не забирають тіла, а тому поля усіяні трупами ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2023 23:47