Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Наступного тижня Україна очікує на транші від МВФ та Євросоюзу, — Шмигаль

Наступного тижня Україна очікує на транші від Міжнародного валютного фонду та Європейського союзу.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

За словами прем’єра, наступного тижня нашій державі має надійти перший транш від ЄС в рамках Ukraine Facility.

"Ми працюємо з партнерами, щоб залучити всі необхідні кошти для покриття дефіциту державного бюджету. Нагадаю, що кожна гривня, яку ми забрали в бюджет, йде на підтримку наших Сил безпеки та оборони. Власне соціальні платежі, гуманітарні платежі, пенсії оплачуються з підтримки наших партнерів. Це і програма МВФ. Цього року ми очікуємо отримати 5,6 мільярда гривень від МВФ. Сподіваюсь наступного тижня очікуємо наступний транш", — сказав очільник уряду.

Зауважимо, раніше прем’єр розповідав, що у 2024 році очікується залучення 17,3 мільярда доларів від механізмів ЄС Ukraine Facility, ще 5,4 мільярда доларів цього року має надати МВФ, а перший платіж очікується теж у березні в розмірі 900 мільйонів доларів.

Нагадаємо, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявляла в грудні, що союзники повинні оперативно розблокувати десятки мільярдів доларів для України. В іншому випадку затримки з наданням додаткового фінансування поставлять під загрозу попереднє економічне відновлення Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.03.2024 20:57