Єнс Столтенберг. Джерело: Офіс президента України

НАТО буде жорсткіше реагувати на дії російських шпигунів, — Столтенберг

Країни-члени Північноатлантичного альянсу планують запровадити жорсткіші заходи проти російських шпигунів. Це відповідь НАТО на російську кампанію, яка місить в собі акти диверсій та кібератаки.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на слова генерального секретаря НАТО Єнса Столтенгберга.

Зазначається, що у четвер, 13 червня, у Брюсселі пройшла зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО, де Столтенберг заявив, що на зустрічі заплановано обговорення варіантів реагування Альянсу на дії з боку Москви, включаючи захист критично важливої морської та кіберінфраструктури, а також "жорсткіші обмеження для співробітників російської розвідки в усьому альянсі".

"Ми були свідками кількох прикладів диверсій, спроб підпалів, кібератак та дезінформації. На зустрічі Альянс розгляне російську кампанію ворожих дій проти країн-членів НАТО", — наголосив він..

Раніше, а саме 22 травня, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск звинуватив Росію у спробах незаконно переправити тисячі мігрантів з Африки до Європи. Варшава створила комісію з вивчення неправомірного впливу Росії у країні. Під час спілкування з журналістами, польський прем'єр-міністр заявив, що розвідувальні дані, які мають спецслужби країни, вказують на те, що в цих зусиллях винна "російська держава". 

Політик наголосив, що його країна витратить понад два мільярди євро на зміцнення кордону з Білоруссю та Калінінградською областю Росії. Варто додати, що Польща не перша країна, яка заявляє про так звану "гібридну війну з Росією". Фінляндія ще восени 2023 року закрила свій сухопутний кордон із Росією. А згодом, вже у 2024 році, й морський кордон.

Нагадаємо, у травні міністр внутрішніх справ Польщі заявив, що через загрозу диверсій з боку Москви у його країні вирішили посилити заходи безпеки у головному транзитному вузлі для іноземної військової допомоги Україні. Зі зрозумілих причин під час інтерв'ю у Варшаві він не уточнив, які саме заходи безпеки здійснюються в аеропорту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.06.2024 14:29