Міна в морі поблизу узбережжя Болгарії. Скріншот із відео

Навпроти популярного пляжу: біля узбережжя Болгарії в Чорному морі виявили міну

У Чорному морі біля узбережжя Болгарії виявили міну, яка дрейфувала. Небезпеку зафіксували навпроти популярного пляжу "Кабакум" у Варні.

Про це повідомило болгарське видання BNT.

"Вибуховий пристрій типу МА2 доставлено з району бойових дій поблизу України. Наразі міну буксирує в море морський тральник № 33, щоби підірвати її на безпечній відстані від берега", — заявив головнокомандувач Військово-морського флоту Болгарії контр-адмірал Кирило Михайлов.

За інформацією журналістів, наразі ситуація спокійна, територія оточена. Міна перебувала дуже близько до берега, але завдяки військовим болгарського військово-морського флоту тепер вона далеко. Найімовірніше, міну підірвуть якомога далі в морі.

У січні цього року міністр оборони Болгарії Тодор Тагарьов заявив про підписання угоди з Румунією та Туреччиною про створення протимінної групи в Чорному морі. Після цього розпочалася відповідна місія з розмінування.

Пізніше в січні міністр оборони Туреччини Ясар Гюлер, його румунський колега Ангел Тілвар і заступник міністра оборони Болгарії Атанас Запрянов підписали у Стамбулі меморандум про взаєморозуміння, щоби сформувати тристоронню ініціативу щодо знешкодження вибухових речовин.

Нагадаємо, що минулого року в Чорному морі біля берегів грузинського Батумі вибухнула морська міна. Вибух стався приблизно за 25 метрів від берега. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 15:19