Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

Названо країни Європи, де українські біженці працюють найбільш охоче

Серед країн ЄС, де українські біженці найбільш працевлаштовані, лідирує Польща з показником в 65%. Найгірша ситуація з зайнятістю наших громадян у Німеччині. Там лише 19% українських біженців виявили бажання влаштуватися на роботу.

Про це свідчать дані єврокомісаріату з питань зайнятості та соціальних прав, а також місцевих опитувань та аналітиків International migration outlook, пише PaySpace Magazine.

Сусідня Польща від лютого 2022 року прийняла до себе близько 950 тисяч українців. Серед них фіксується найвищий відсоток зайнятості — 65% працездатних осіб вже мають постійну роботу. 

На другому і третьому місці за рівнем працевлаштування українських біженців знаходяться Велика Британія та Швеція. В цих країнах мають роботу 61% серед 246,8 тисяч та 56% із загальною кількістю 41,4 тисяч переселенців з України відповідно. 

У Литві та Чехії знайшли місце роботи відповідно 53% та 51% серед 50,7 та 368,7 тисяч українських біженців.

Відносно стабільний рівень працевлаштування в 46% демонструють Данія, Нідерланди та Естонія. 

А ось у Німеччині, Італії та Швейцарії знайти стабільну роботу українці не поспішають. Лише 19% наших співгромадян офіційно працевлаштовані в цих країнах. Низький відсоток зайнятості пов'язують з високим рівнем соцвиплат. 

Аби збільшити частку зайнятості, Швейцарія планує полегшити процедуру працевлаштування. Тож найближчим часом ситуація на ринку праці в країнах ЄС може змінитися, а кількість працевлаштованих біженців зросте.

Нагадаємо, Сейм Латвії схвалив рішення продовжити ще на рік підтримку українських біженців. Крім цього держава зможе передавати нашій країні рухоме майно, що перебуває у володінні Сейму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.12.2023 04:13