Фото: armyinform.com.ua

Підтримка українських біженців у Латвії: Сейм схвалив важливе рішення

Латвія подовжить первинну допомогу прибулим до країни жителям України ще на рік. Крім цього держава зможе передавати нашій країні рухоме майно, що перебуває у володінні Сейму.

Про це повідомляє LSM.lv. Такого висновку можна дійти після ухвалених в остаточному читанні поправок до закону про підтримку українського цивільного населення.

Із середини лютого закон дозволяє Латвії передавати Україні автомобілі, конфісковані у п'яних водіїв, і вона це вже не раз робила. Також місцеві органи самоврядування мають право жертвувати країні, що відбиває напад РФ, фінансові кошти або майно.

Нові поправки до закону

Ухвалені Сеймом 23 листопада в остаточному читанні поправки дозволяють й іншим офіційним структурам безоплатно передавати Україні рухоме майно — для цього в кожному випадку знадобиться відповідне рішення Кабінету міністрів. Сам же Сейм за новим регулюванням зможе передавати Україні своє майно, ухвалюючи рішення самостійно, на підставі нормативів, що регулюють роботу парламенту.

Джерело зазначає, що, судячи з інформації Електронної системи закупівель, у володінні Сейму перебуває 71 одиниця техніки, а в листопаді було оголошено закупівлю на придбання полісів OCTA для більш ніж 60 легкових автомобілів, вантажного фургона, двох причепів і трактора. Здебільшого у володінні парламенту перебувають автомобілі Audi A6.

Ті самі поправки продовжили до кінця 2024-го програму первинної допомоги — зокрема з житлом і продовольством — українським біженцям, які прибувають до Латвії.

Нагадаємо, 23 листопада Сейм Латвії одностайно ухвалив заяву про підтримку початку переговорів про вступ України та Молдови до Європейського Союзу. При цьому латвійці закликали кандидатів у ЄС до подальших реформ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.11.2023 23:03