Фото ілюстративне. Джерело: AP

Сейм Латвії схвалив початок переговорів з Україною та Молдовою про вступ у ЄС

У четвер, 23 листопада, Сейм Латвії одностайно ухвалив заяву про підтримку початку переговорів про вступ України та Молдови до Європейського Союзу. При цьому латвійці закликали кандидатів у ЄС до подальших реформ.

Про це повідомила прес-служба Сейму Латвії. Там зазначили, що їхня країна несе особливу відповідальність за те, щоби нагадати партнерам у Євросоюзі про важливість посилення підтримки суспільств, які відстоюють свободу, демократію, верховенство права та права людини.

"Попри повномасштабне вторгнення Росії в Україну та гібридну війну в Молдові, ці країни доклали величезних зусиль, щоби ще більше наблизитися до Євросоюзу як із точки зору цінностей, так і управління. Заява Сейму значно посилить цей сигнал для інших держав-членів", — заявив голова комітету з європейських справ Сейму Едмундс Чепурітіс.

У заяві депутати закликають інші країни-члени підтримати рекомендації Єврокомісії та схвалити початок переговорів про вступ до кінця цього року. Парламентарі також закликають Єврокомісію та Раду ЄС невідкладно підготувати та затвердити рамки для переговорів з Україною та Молдовою.

Своєю чергою, двох країн-кандидатів латвійці закликають продовжувати впроваджувати необхідні реформи, які зроблять їх відповідним до спільних цінностей Євросоюзу, сприятимуть тіснішій інтеграції в ЄС і сприятимуть більшій стабільності, безпеці та процвітанню в регіоні.

Заява Сейму підтверджує, що Латвія готова надати необхідну підтримку Україні та Молдові у впровадженні реформ на шляху до повноправного членства в Європейському Союзі.

Нагадаємо, наприкінці вересня президент Латвії Едгарс Рінкевічс висловив думку, що ймовірна поразка України у війні проти Російської Федерації може призвести до третьої світової. У такому разі варто очікувати подальших провокацій агресора, зокрема, проти членів НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.11.2023 14:24