Фото: Міністерство енергетики України

Названо країну, яка зробила найбільший внесок у Фонд підтримки енергетики України

Загальна сума внесків Німеччини до Фонду підтримки енергетики України вже становить 225 мільйонів євро, що є найбільшим внеском з моменту створення Фонду.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Зазначається, що з початку повномасштабної військової агресії Росії з Німеччини до України надійшло 89 вантажів із гуманітарною допомогою для енергосектору загальною вагою понад 1192 тонни. 

"На сьогодні завдяки нашим іноземним та міжнародним партнерам, які стали спонсорами Фонду, сума зобов’язань щодо грантових внесків зросла вже до понад 400 млн євро", — сказала заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук під час зустрічі із представниками Бундестагу.

Разом з тим, посадовиця наголосила на тому, що загальний внесок Німеччини є найбільшим за весь час функціонування Фонду і наразі становить 225 мільйонів євро.

"За відповідні кошти здійснюються закупівлі енергетичного обладнання для потреб українських енергокомпаній, щоб проводити ремонтні й відновлювальні роботи на енергетичних об’єктах, які постраждали від російських атак", — зазначила заступниця міністра.

Нагадаємо, вже з наступного року українські біженці в Німеччині зможуть отримати громадянство країни за нових умов. Німецький уряд дещо спростив правила натуралізації, щоб залучити якомога більше легальних мігрантів та розв'язати проблему нестачі робочих рук.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.01.2024 01:20