Паспорт громадянина Німеччини. Фото: Вінфрид Ротермель

Українцям з 2025 року буде простіше отримати німецьке громадянство: як змінили процедуру

Вже з наступного року українські біженці в Німеччині зможуть отримати громадянство країни за нових умов. Німецький уряд дещо спростив правила натуралізації, щоб залучити якомога більше легальних мігрантів та розв'язати проблему нестачі робочих рук.

Про це пише DW.

Зазначається, що Німеччина потребує кваліфікованих працівників, тому готова надавати їм громадянство. Уряд країни вже ухвалив закон про спрощення процедури отримання паспорта Німеччини.

Закон передбачає, що іноземці зможуть подати заявку на отримання громадянства після п'яти років легального проживання в Німеччині.

Ще швидше зможуть отримати паспорт ті, хто доклав особливих зусиль для інтеграції. Це стосується тих, хто вчить німецьку мову, бере участь у волонтерстві чи має професійні успіхи. Такі особи зможуть подавати заявку на громадянство вже через три роки легального проживання. Додамо, що раніше для отримання німецького громадянства потрібно було прожити в країні вісім років.

Новий закон додатково скасовує заборону на подвійне громадянство для осіб із тих країн, які не входять до Євросоюзу.

"Ми повинні зробити пропозицію кваліфікованим людям з усього світу, як це роблять Сполучені штати Америки та Канада. Ми повинні висловити свою вдячність людям, які приїжджають до цієї країни та роблять свій внесок у збереження нашого суспільства", — сказала міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фейзер.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус обіцяв зробити закупівлю боєприпасів пріоритетом для своєї роботи. Однак відомство витратило на реалізацію цієї ідеї менше грошей, ніж спочатку планувалося.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.01.2024 04:20