Фото: рос ЗМІ

Названо регіони Росії, які стали лідерами за кількістю скоєних злочинів зі зброєю: силовики приховали ці дані

За дев'ять місяців поточного року прикордонні з Україною регіони Білгородська, Брянська та Курська області стали лідерами в Росії за кількістю скоєних злочинів зі зброєю. Однак, міністерство внутрішніх справ Росії дані по злочинах у загальній статистиці вирішило приховати.

Про це пише Telegram-канал "Можем объяснить".

"МВС перестало розкривати статистику злочинів, скоєних зі зброєю. До цього відомство повідомляло про вибухове зростання такого криміналу у трьох прикордонних областях", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що МВС РФ прибрало зі статистики про стан злочинності за січень-жовтень 2023 року інформацію про кількість зареєстрованих збройних злочинів. До цього статистика публікувалася щомісяця, причому з графіками, де було видно стан по регіонах.

"За останніми даними, за січень — вересень 2023 року "регіонами-лідерами" виявилися прикордонні з Україною Білгородська, Брянська та Курська області, через які йдуть на війну та повертаються додому російські військові. У прифронтовій зоні кількість пограбувань, вбивств та інших злочинів з використанням "стволів" зросла від 5 до 17 разів", — наголошується у повідомленні.

Після того, як на цю "аномалію" звернули увагу російські журналісти, МВС прибрало з чергового звіту (за січень — жовтень) і розбивку по регіонах, і загалом статистику щодо таких видів злочинів. Залишилася лише статистика щодо незаконного обігу зброї — але навіть за цим показником видно, що Бєлгородська область стала "сірою зоною", де лише зафіксована поліцією купівля-продаж вогнепальної зброї зросла на 60%.

Видання стверджує, що різке зростання криміналу зі зброєю в прикордонних областях стало помітним ще 2022 року, коли почалася повномасштабна війна з Україною. Цього року особливо помітно зросла кількість злочинів, скоєних за допомогою вибухових пристроїв: майже вдвічі більше, ніж у січні-вересні минулого року та більше, ніж утричі, ніж за весь 2021 рік. 

Нагадаємо, у грудні у мережі з’явилося відео, на якому зафіксовано, як російські солдати ведуть полонених бійців ЗСУ під дулами автоматів у бік українських позицій, прикриваючись ними. Згодом вони вбивають одного з українських військових. За словами юристів, це черговий воєнний злочин російської армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.12.2023 10:19