Убивство українських військовополонених. Скріншот із відео

Ще один злочин рашистів: окупанти прикриваються військовополоненими, а потім убивають їх (відео)

У мережі з’явилося відео, на якому зафіксовано, як російські солдати ведуть полонених бійців Збройних сил України під дулами автоматів у бік українських позицій, прикриваючись ними. Згодом вони вбивають одного з українських військових. За словами юристів, це черговий воєнний злочин російської армії.

На відео видно, що полонені бійці тримають руки піднятими догори. Окупанти, прикриваючись полоненими, спочатку вели вогонь у бік українських позицій.

Також зафіксований момент, коли росіянин робить постріл у напрямку беззбройних. За декілька секунд, тіло бійця вже лежить на землі.

"Це буде офіційно встановлений факт порушення ще однієї Женевської конвенції з боку Російського Федерації. Це перше подібне відео, яке я бачу. У мене подібних даних не було", — прокоментував відео омбудсмен Дмитро Лубінець на прохання "Радіо Свобода".

Він додав, що прямо забороняється використовувати військовополонених для участі в бойових діях. Тобто військовополонений після надання офіційного статусу повинен перебувати в спеціальному створеному таборі для військовополонених далеко від бойових дій і очікувати процедуру обміну

"Це не перший випадок можливої страти солдатами російської армії українських полонених — зовсім недавно був випадок під Авдіївкою, коли російські військовослужбовці впритул розстріляли двох бійців ЗСУ, які здавалися", — нагадав він.

Омбудсмен пообіцяв офіційно відреагувати на відео з-під Роботиного, щойно його опублікують.

Нагадаємо, 3 грудня начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш розповів, що російських окупантів, які розстріляли беззбройних українських військових, вже ліквідовано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 22:10