Фото: соцмережі

Росіян, які розстріляли беззбройних бійців ЗСУ, вже ліквідували, — Барабаш

Російських окупантів, які розстріляли беззбройних українських військових, вже ліквідовано.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону.

Посадовець уточнив, що українські воїни змушені були здатися у полон, адже у них закінчилися боєприпаси.

"Вони здавалися в полон через те, що в них закінчився боєкомплект. Наскільки мені відомо, трохи пізніше наші хлопці "штурмували" ці позиції, і всі, хто там перебував, були ліквідовані", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про розстріл українських воїнів

У суботу, 2 грудня 2023 року, у медіа було поширено відео розстрілу беззбройних українських захисників російськими військовослужбовцями. За попередніми даними, це сталося біля одного зі спостережних пунктів в районі села Степове Покровського району.На відео зафіксовано, як група осіб в російській формі впритул розстрілює двох беззбройних військовослужбовців у формі Збройних Сил України, які здавалися в полон.

Нагадаємо, омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що звернеться до Міжнародного комітету Червоного Хреста та Організації об'єднаних націй з приводу чергового військово злочину рашистів. На його думку, українські правоохоронні та розвідувальні органи зможуть встановити тих російських військовослужбовців, які вчинили цей злочин.

Водночас українські правоохоронці розпочали розслідування за фактом розстрілу росіянами двох беззбройних військовослужбовців Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 12:19