Фото: ТСН

Розстріл росіянами українських військових: Офіс генпрокурора почав розслідування

Українські правоохоронці розпочали розслідування за фактом розстрілу росіянами двох беззбройних військовослужбовців Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про розстріл українських воїнів

У суботу, 2 грудня 2023 року, у медіа було поширено відео розстрілу беззбройних українських захисників російськими військовослужбовцями. За попередніми даними, це сталося біля одного зі спостережних пунктів в районі села Степове Покровського району.На відео зафіксовано, як група осіб в російській формі впритул розстрілює двох беззбройних військовослужбовців у формі Збройних Сил України, які здавалися в полон.

"Нараз слідчі та прокурори розпочали розслідування за цим фактом.Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин", — наголосили у прокуратурі.

Нагадаємо, омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що звернеться до Міжнародного комітету Червоного Хреста та Організації об'єднаних націй з приводу чергового військово злочину рашистів. На його думку, українські правоохоронні та розвідувальні органи зможуть встановити тих російських військовослужбовців, які вчинили цей злочин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 11:38