Назвав Одесу і Харків "російськими": в Чернівцях стався гучний мовний скандал

У Чернівцях в одному з кафе стався мовний скандал. Відвідувач посперечався з персоналом, бо не хотів робити замовлення українською мовою.

Відео зі скандалом опублікував на своїй Facebook-сторінці чернівчанин Саша Слепа.

Під час конфлікту відвідувач намагався довести, що не має різниці якою мовою розмовляти. Він вважає, що можна говорити і "російською", але щоб не було "протистояння в серці". Чоловік назвав Одесу та Харків "російськими регіонами", бо "там усі російською мовою розмовляють".

"Черговий адепт совєцького союзу. В Чернівцях він вважає Одесу, Харків та інші регіони України російськими. Все почалось з того, що дівчина-бармен сказала, що не розуміє російської мови", — йдеться в дописі.

Нагадаємо, в одному із закладів Білої Церкви в Київській області розгорівся гучний скандал. Один з відвідувачів співав російські пісні у місцевому караоке.

Раніше у центрі Львова стався конфлікт між перехожим та трьома хлопцями, які слухали у авто музику російського співака Григорія Лепса, який підтримує збройну агресію Росії проти України. Один з любителів російської попси отримав протокол про хуліганські дії, а усі разом — повістки на військкомат.

Також на Київщині, у місті Бровари, спалахнув мовний скандал в одному з магазинів. Там продавець відмовилася обслуговувати українською мовою клієнтку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.05.2023 20:43