Фото: ілюстративне Джерело: Pixabay

Не хотів йти на фронт: у Москві 23-річний росіянин застрелився у тирі

У Москві 23-річний росіянин вчинив суїцид у стрілецькому клубі, щоб уникнути мобілізації

Про це повідомили російські пабліки.

Росіяни зауважили, що 23-річний Марк наклав на себе руки в клубі "Выстрел" на Марксистській вулиці. Хлопець з бойового пістолета вистрелив собі в голову. Перед смертю він написав друзям, що отримав повістку, але не хоче йти до армії.

Крім того, незадовго до трагедії друзі Марка дзвонили до тиру і попереджали співробітників про наміри хлопця, але їм ніхто не повірив, адже подумали, що це жарт. До військкомату хлопець мав прибути з речами 21 листопада.

У Москві чоловік застрелився в тирі після отримання повістки

Фото: соцмережі

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що мобілізація в Росії триває на постійній основі, але жителів Москви вона здебільшого оминала. Проте у майбутньому це їх неминуче торкнеться.

За даними української розвідки, в Російській Федерації розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті.

У Головному управлінні розвідки повідомляли, що мобілізаційні заходи в Росії жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у збройних силах. Щомісяця мобілізують декілька десятків тисяч осіб — понад 20 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.11.2023 13:49