Фото ілюстративне. Джерело: Telegraph

Не лише системами ППО: в "Укренерго" розповіли, як готуються до російських атак

В "Укренерго" розповіли про підготовку до зими і можливих російських терористичних атак. Для захисту енергооб'єктів України від ракет використовуватимуть системи протиповітряної оборони та інженерні укріплення.

Заяву глави "Укренерго" Володимира Кудрицького цитує "Суспільне".

За його словами, деякі види захисту будуть застосовані вперше в світі. Посадовець запевнив, що енергетики постійно знаходяться у координації з урядовцями та Генштабом ЗСУ.

"Маємо декілька видів захисту і підстанції "Укренерго", де певні види захисту будуть застосовані вперше, не тільки в Україні, але й у світі, адже ніхто ще не стикався з таким рівнем загроз. Це комплексний захист, не буду вдаватися в деталі, але це, як активний захист — ППО, так це і пасивний — інженерні укріплення", — розповів Кудрицький.

Голова "Укренерго" зазначив, якщо РФ не завдаватиме ракетних і дронових ударів по об’єктах критичної інфраструктури, то електроенергію не вимикатимуть. Щоправда, на його думку, цю зиму буде дуже складно пройти без імпорту електроенергії. 

Нагадаємо, раніше керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що енергосистема України може зіткнутися із труднощами під час цієї зими у зв'язку з масованими обстрілами, однак повної її зупинки не прогнозується. За його словами, завершується підготовка до цьогорічного опалювального сезону. Зокрема, триває інтенсивна кампанія ремонту генерації.

Порівняно з осінню минулого року зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури обладнані автономними джерелами живлення. Тож "Укренерго" графіки відключень світла не планує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 08:48