Фото ілюстративне: Джерело: telegraph

Чи готує "Укренерго" графіки відключення світла: у компанії зробили важливу заяву

Порівняно з осінню минулого року зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури обладнані автономними джерелами живлення. Тож "Укренерго" графіки відключень світла не планує.

Про це заявив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв’ю "РБК-Україна".

"Хочу підкреслити, що ми жодних графіків відключень не плануємо. І навіть факт їх оновлення Міністерством енергетики не означає, що їх застосовуватимемо, ми просто маємо бути готові", — зазначив він.

За словами Кудрицького, для цього є декілька причин. По-перше, ці графіки зараз оновлюються, в тому числі й обленерго. Графіки відключення конкретних споживачів складаються саме на місцях, а не "Укренерго".

"Але вся система якихось аварійних обмежень електропостачання краще вибалансована, враховуючи досвід минулого року", — заявив посадовець.

Він додав, що порівняно з осінню минулого року зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури (лікарень, котелень, шкіл, дитсадків, насосних станцій) обладнані автономними джерелами живлення, ніж торік.

"Тому в нас в принципі стійкість цієї критичної інфраструктури на місцях зараз набагато вища. Торік навіть великим лікарням не вистачало генераторних потужностей. Ви пам'ятаєте, скільки генераторів потім навезли в Україну під час минулої ракетної та дронової кампанії. Зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури, на щастя, мають ці автономні джерела живлення", — розповів Кудрицький.

Нагадаємо, раніше керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що енергосистема України може зіткнутися із труднощами під час цієї зими у зв'язку з масованими обстрілами, однак повної її зупинки не прогнозується. За його словами, завершується підготовка до цьогорічного опалювального сезону. Зокрема, триває інтенсивна кампанія ремонту генерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 13:29