Фото: golos.com.ua

У ДТЕК розповіли, як Україна готується до складної зими

На Україну, імовірно, чекає дуже складна зима. Усі енергетичні компанії, Міненерго та системний оператор "Укренерго" об'єднали зусилля для підготовки до опалювального сезону.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

"Зараз всі енергетичні компанії України разом з "Укренерго", Міністерством енергетики, регулятором готуються до зими таким єдиним фронтом. Всі працюють разом консолідовано на результат. Це важливо, тому що завдяки спільним зусиллям можна забезпечити максимальну готовність до дуже складної зими", — наголосив він.

Виконавчий директор додав, що в рамках цієї консолідованої роботи ДТЕК проводить поточний ремонт енергоблоків своїх теплових електростанцій. Вже зроблено дев'ять ремонтів, сім ще виконуються, а до кінця року загалом буде налагоджено 27 енергоблоків.

ДТЕК також працює над видобутком вугілля, щоб забезпечити теплові електростанції компанії необхідними ресурсами. За його словами, цього року вже введено в експлуатацію 15 нових вугільних лав. Сахарук зазначив, що в разі необхідності компанія готова допомагати державній генерації вугіллям.

"Робота комплексна, системна, і я сподіваюся, що до зими ми будемо максимально готові, попри те, що буде дуже важко", — підсумував Сахарук.

Нагадаємо, раніше мер Львова Андрій Садовий попередив містян про ймовірні тривалі відключення електроенергії та закликав готуватися до дуже складних періодів. Посадовець наголосив, люди й місто повинні бути готові до блекаутів. Він наголосив, що виживати без електрики буде надзвичайно складно. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.08.2023 20:15