Фото: УП

Львів’ян закликали готуватися до тривалих блекаутів

Мер Львова Андрій Садовий попередив містян про ймовірні тривалі відключення електроенергії та закликав готуватися до дуже складних періодів. Посадовець наголосив, що місто повинне організувати підвезення води.

Про це він повідомив під час сесії Львівської міської ради. 

За словами Садового, люди й місто повинні бути готові до блекаутів. Він наголосив, що виживати без електрики буде надзвичайно складно. 

"На початку 2022 року наша енергетична система мала семикратний запас міцності. Станом на сьогодні маємо двократний запас міцності. Цей двократний запас можна дуже легко втратити. Ми маємо певний запас міцності з точки зору наших комунальних підприємств, але без електропостачання виживати буде складно. Тому нам треба готуватись до ситуації, коли Львів може бути місяць, а то й два бути взагалі без електропостачання. Це не жарт, я це говорю цілком серйозно", — заявив Андрій Садовий.

Мер Львова зауважив, що під час відключень збільшиться попит на пальне та генератори, а тому місто має підготуватися до блекаутів заздалегідь.

"Нам треба готуватися до ситуації, коли Львів може бути місяць, а то й два без електропостачання. Коли буде складна ситуація, то попит буде в два рази більший на заправлення генераторів дизелем і транспортування води. Місто має мати все своє. Ще раз наголошую: треба готуватися до дуже складних періодів", — сказав він. 

Водночас заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк додала, що місто повинне закупити паливовозки й водовозки. Вона додала, що може статися таке, що доведеться пальне везти туди, де є генератори.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики України Герман Галущенко заявляв, що в Україні відключення світла взимку застосовуватимуть лише у разі значних пошкоджень через можливі російські обстріли енергосистеми. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.08.2023 17:45