Фото: АрміяInform

Не лише у військкоматах: в Україні розширять перелік закладів для проходження медкомісії

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про внесення змін до роботи військово-лікарських комісій. Йдеться про те, що ВЛК також можуть створюватись при державних та комунальних закладах охорони здоров’я.

Про це йдеться в проекті закону №9154.

Нині військово-лікарська експертиза здійснюється комісіями, які створюються при ТЦК, СБУ та інших військових формуваннях. 

Законопроектом планується закріпити, що окрім зазначених місць, військово-лікарські комісії також можуть створюватись при державних та комунальних закладах охорони здоров’я. 

"Прийняття проекту закону та його реалізація матиме позитивний вплив на процеси проходження військово-лікарської експертизи громадянами України, військовозобов’язаними та військовослужбовцями, працівниками сектору безпеки і оборони, сприятиме підвищенню їх соціального захисту. Також це дозволить усунути низку неузгодженостей в законодавстві, що можуть призводити до непорозумінь при правозастосуванні", — пояснюють автори документа.

Нагадаємо, Кабінет міністрів розширив повноваження Територіальних центрів комплектування. Відтепер військкомати можуть надсилати повістки громадянам незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.04.2023 17:35