Фото: Facebook Дмитра Кулеби

"Не вирішальна битва": Кулеба зробив важливу заяву про очікуваний контрнаступ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не розглядати очікуваний контрнаступ Збройних сил України як завершення війни. 

Під час спільного брифінгу з колегами з Латвії, Данії, Естонії, Ісландії, Литви, Норвегії, Швеції та Фінляндії в Одесі він наголосив, що до звільнення країни приведе лише фінальна битва. Тому, за його словами, буде стільки контрнаступів, скільки потрібно.

"Контрнаступ не слід вважати вирішальною битвою, вирішальна битва та, яка призведе до повного звільнення українських територій… Це не той конфлікт, який вдасться заморозити", — заявив Кулеба.

Контрнаступ України: що відомо

Міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що українці дізнаються про контрнаступальні дії Збройних сил перш за все від бійців, які братимуть в ньому участь. Він закликав громадян набратись терпіння перед важливою операцією наших Збройних сил.

За його словами, наші захисники готові до контрнаступу: усі очікують лише сприятливої погоди та відповідного рішення командування. За його словами, підготовка до контрнаступу завершується. У НАТО наголошують, що Захід вже поставив ЗСУ понад 98% обіцяної техніки для майбутнього контрнаступу.

Станом на середину квітня у складі "Гвардії наступу" у процесі формування було дев’ять бригад: сім із них є частиною Національної гвардії. Штурмові бригади "Гвардії наступу", на вступ до яких на початку цього місяця подали заявки понад 20 тисяч добровольців, формуються для звільнення тимчасово окупованих Росією територій України.

Водночас керівник прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк стверджує, що контрнаступальна операція Збройних сил України вже відбувається у невеликому темпі. Українські бійці наразі працюють над зменшенням потужностей ворога.

Нагадаємо, напередодні Інститут вивчення війни повідомляв, що офіційні особи РФ, ймовірно, нарощують зусилля для забезпечення безпеки та вдосконалення GLOC через Керченську протоку до півострова, готуючись до потенційних українських контрнаступів. Також супутникові знімки вказують на те, що російські війська перекинули бронетехніку та артилерійські системи з окупованого Криму в невизначений район станом на 25 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2023 00:09