Фото: Генштаб ЗСУ

Путін готується до контрнаступу ЗСУ: аналітики вказали на характерні ознаки в окупованому Криму

Російські офіційні особи продовжують зусилля щодо забезпечення безпеки тилових наземних ліній зв’язку в окупованому Криму. Офіційні особи РФ, ймовірно, нарощують зусилля для забезпечення безпеки та вдосконалення GLOC через Керченську протоку до півострова, готуючись до потенційних українських контрнаступів.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Згідно з наявною інформацією, глава Росдорожнього агентства Микита Храпов 26 квітня заявив, що російські будівельники завершили найскладніші етапи відновлення залізничної ділянки Керченського мосту і залізничний рух по мосту буде відновлено достроково в невизначену дату у травні. 26 квітня представник Мінтрансу РФ запевнив, що до 28 квітня російські чиновники планують понад 80 пунктів огляду на під'їздах до Керченського мосту. Це вказує на той факт, що російські офіційні особи готуються до контрнаступів Збройних сил України.

Також супутникові знімки вказують на те, що російські війська перекинули бронетехніку та артилерійські системи з окупованого Криму в невизначений район станом на 25 квітня. На геолокованих супутникових знімках видно військовий склад біля Тургенєвого (21 км на північний схід від Джанкоя) з бойовими броньованими машинами, танками та артилерійськими системами. Російські війська могли перекинути військову техніку для підтримки поточних російських наступальних операцій у Донецькій області або на інших ділянках фронту, готуючись до можливого контрнаступу України.

Ситуація на фронті

Російська федерація, попри значні втрати, не відмовляється від планів щодо окупації нашої території. Завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах.

Минулої доби противник завдав сім ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів.
Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби було відбито 54 атаки противника на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої надалі тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Нагадаємо, керівник прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що контрнаступальна операція Збройних сил України вже відбувається у невеликому темпі. Українські бійці наразі працюють над зменшенням потужностей ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2023 08:52