Скріншот із відео з фейковим зверненням Валерія Залужного

"Не вірте брехні": у СтратКомі прокоментували фейкове відеозвернення Залужного, яке поширюють росіяни

Рашисти розпочали кампанію з дискредитації українського військового та політичного командування. Для цього вони використовують сучасні технології.

Про це повідомило Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Зазначається, що росіяни фабрикують "заяви" українських лідерів і публікують відеоролики, які створили за допомогою нейромереж. Головна мета — дестабілізувати ситуацію всередині країни.

"Ворог освоїв DeepFake. У мережі розпочали з'являтися відео, в яких українські державні діячі закликають співгромадян до внутрішніх конфліктів. Це спроба змусити українців битися між собою, бо інакше противник ніколи не зможе нас здолати", — йдеться в повідомленні.

У СтратКомі офіційно заявили, що все воєнно-політичне керівництво країни єдине, а головна мета на теперішній момент залишається незмінною — повна перемога над Росією.

Опубліковані в мережі фейки, хоч би як їх професійно не робили, ніяк не вплинуть на подальший перебіг війни.

"Наших громадян закликаємо використовувати критичне мислення та довіряти лише перевіреним інформаційним джерелам. Якщо інформації, яку вам дали з посиланням на офіційне джерело, на самому джерелі немає — це фейк, який використовується противником у його агресії проти України", — продовжили у СтратКомі.

Нагадаємо, нещодавно мережею поширили діпфейки відеозвернення головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, у яких він нібито закликає до "перевороту". Автором дезінформації є Telegram-канал "Радіо Труха". У цих фейкових відео Залужний нібито закликає український народ вийти на площі своїх міст, а військових — не підкорятися "злочинним наказам" влади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.11.2023 15:17