Небезпечний новий вірус виявлено у Китаї

21 СІЧНЯ 2020 08:23

Країнами Азії продовжує поширюватися небезпечний невідомий коронавірус, вперше зафіксований 31 грудня в Китаї. Він провокує пневмонію, викликає утруднене дихання й інвазивне ураження обох легень.

Як повідомляє НВ, перші випадки зараження раніше невідомим коронавірусом зафіксовані 31 грудня в китайському місті Ухань з майже 12-мільйонним населенням. 3 січня китайська влада повідомила Всесвітній організації охорони здоров’я про 44 пацієнтів з пневмонією невідомої етіології, 11 з яких перебували в тяжкому стані.

Можливим джерелом походження вірусу є ринок в Ухані, де продавалися морепродукти, птиці, змії, кролики та інші тварини. Він був закритий на карантин 1 січня.

Перша смерть від пневмонії невідомого походження була зафіксована в цьому місті 9 січня — померлим виявився 61-річний чоловік. Він був постійним відвідувачем місцевого ринку і поступив в лікарню з попередньо діагностованими пухлинами черевної порожнини і хронічною хворобою печінки. Тест на вірус в його крові виявився позитивним.

До 20 січня в декількох містах Китаю — Ухані, Пекіні, Шанхаї та Шеньчжені - зафіксовані понад 200 випадків зараження; 136 з них були діагностовані лише за два дні - 18 і 19 січня. Вік заражених варіюється від 25 до 89 років. Всього зафіксовано три смертельних випадки.

За даними станом на неділю, в лікарнях перебувають 170 пацієнтів: 35 з них у важкому стані, а дев’ять — в критичному. 25 хворих вдалося вилікувати.

У медицині коронавіруси відомі як сімейство вірусів, що складається з майже 40 видів і вражає людину, а також кішок, собак, птахів, свиней і велику рогату худобу.

Вчені спостерігають за динамікою розповсюдження вірусу, аби своєчасно вжити запобіжних заходів та попередити епідемію.

Як повідомляв TrueUA, У ВООЗ пройшов прекваліфікацію перший з біоаналогів препарат для лікування раку грудей.

Світ, 21.01.2020 08:23