Колаж TrueUA

Небезпека по всій країні: рашисти випустили ракети

У ніч на неділю, 24 березня, майже по всій країні оголошено повітряну тривогу. Вона пов'язана із пуском росіянами ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95.

Про небезпеку повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

"Крилаті ракети через Сумщину в напрямку Полтавщини", — зазначили військові.

мапа тривог 24.03.2024

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Зазначимо, що кілька годин тому у Росії з аеродрому "Оленья", що у Мурманській області, було зафіксовано зліт 14 бортів бомбардувальників Ту-95.

Останні масовані ракетні обстріли

Протягом поточного тижня російські окупанти двічі здійснили масований ракетний обстріл по Україні. Так, вночі 21 березня росіяни атакували столицю балістичними ракетами "Іскандер-М"/"Кинджал" та крилатими ракетами. В результаті успішної бойової роботи усі ворожі ракети були збиті на Київщині. Водночас у столиці постраждали 13 людей та зафіксовано низку руйнувань у трьох районах. Зокрема, пошкоджено житлові будинки, церква, дитячий садок та згоріли низка автомобілів.

У Київській області постраждало четверо людей. Одну людину госпіталізовано до лікарні. Також спалахнули пожежі у чотирьох районах області. Зокрема, понівечено понад 40 житлових приватних помешкань, дві багатоповерхівки та 12 автівок.

У ніч на 22 березня ворог знову масовано атакував дронами та ракетами: цілями ворожої атаки були низка регіонів, зокрема Запоріжжя, Хмельницька, Львівська області, Харків. Крім цього, рашисти поцілили й по найбільшій гідроелектростанції України — ДніпроГЕС у Запоріжжі. До того ж через масований обстріл Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту. Станом на 23 березня, у воді, відібраній на правому березі, за 1,1 км від ГЕС, фіксується наднормативне забруднення нафтопродуктами у 1,1 раза та перевищення рівня заліза загального в 1,5 раза від нормативів для питних потреб.

Нагадаємо, 23 березня росіяни обстріляли Харків. "Приліт" стався у промзону одного з районів міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 04:22